BKR certificaat

Indien uw BKR-certificaat is verlopen dan dient u het volgende te doen.

1. Backup het verlopen certificaat in de folder \Maex\Bkr\Certificaten
  2. Plaats het nieuwe certificaat in de folder \Maex\Bkr\Certificaten
  3. Geef het nieuwe certificaat dezelfde naam als het verlopen certificaat
  4. Nu moet het verlopen certificaat uit uw windowsregister verwijderd worden.
  5. Bij windows10 kunt u rechtermuis op de startbutton doen en dan kiezen voor uitvoeren. Tik vervolgens in mmc
  6. Kies bij menu: File > Add/Remove Snap-in
  7. Klik bij available snap-ins het item certificates
  8. Klik op middelste button 'Add'
  9. Selecteer user-account en klik op finish
  10. Klik op ok
  11. Klik op de 'folder' bij de rode pijl
  12. In het middelste venster ziet u de vermelding van uw verlopen certificaat.
  13. Klik met de rechtermuis hierop en selecteer 'delete'.

Maex zal zelf het nieuwe certificaat proberen te installeren bij de eerst komende nieuwe toetsing.
mocht dit niet lukken dan kunt u het certifcaat zelf handmatig installeren door erop dubbel te klikken of via rechtermuis: install PFX.

Indien Maex niet het certificaat kan installeren dan dient u per gebruiker dit certificaat zelf handmatig te installeren.